Des duivels? – de voorstelling

‘Waar gedanst wordt, daar worden de mannen bedwelmd en vinden de vrouwen hun ondergang.’ In de jaren 1930 waarschuwden vrome pastoors voor de tuchteloosheid van de Amerikaanse amusementscultuur omdat die een gevaar vormde voor de maatschappelijke orde en vooral voor de opgroeiende jeugd. Maar geen Bob Dylan, geen Stones, geen hiphop, geen Taylor Swift zonder Mississippi Fred McDowell, King Oliver of Dock Boggs. U onbekend? Zomer 2018 trok Maarten Schuermans samen met muzikanten Bjorn Eriksson en Alain Rylant naar het diepe zuiden van de VSOp zoek naar de roots van wat we vandaag popmuziek noemen: blues, cajun, country, hillbilly, folk, jazz… Een bedevaart naar de katoenvelden waar de religieuze gospelmuziek ontstond, naar de kroegen en bordelen van het verderf. Van Atlanta en de Appalachen langs Nashville, Memphis en New Orleans tot Austin in Texas. Een boek om te beluisteren. Lezen mag ook.

En nu ook om live mee te maken! Maarten Schuermans maakte van zijn boek een voorstelling gelardeerd met heel veel plaatjes!

2 oktober 2021 in Kalmthout!

Les Blauw de swingband rond Bjorn Eriksson geeft nadien een concert. Ze spelen de muziek uit hun meest recente plaat ‘Talking Machine’, muziek gebruikt in de gelijknamige voorstelling die ze maakten met Maarten Schuermans over het legendarische platenlabel Paramount Records uit de jaren 20!

Les Blauw =

Bjorn Eriksson: gitaren en zang

Eva Eriksson: accordeon, ukulele, zang

Peter Pask: banjo, gitaar

Tomas De Smet: bass

Jon Birdsong: cornet

details:

  • zaterdag 2 oktober 2021
  • deuren: 19.15u
  • start voorstelling: 20u
  • adres: Handelaar 5, 2920 Kalmthout
  • aangepaste dranken in het thema van de roadtrip en de roaring 20’s, mee samengesteld door BAR-N.
  • deel 1: boekvoorstelling (duur +/- 1u15”)
  • pauze
  • deel 2: concert les Blauw (duur +/- 1u)
  • tickets: €10, bestel hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close